MYRat cup säännöt

SEURAMESTARUUSSÄÄNNÖT 2021 

 

1. Seuramestaruudesta voivat kilpailla Myrkyn Yksityisratsastajat ry:tä edustavat SRL-jäsenet, jotka kilpailevat korkeintaan aluetasolla.

2. Seuramestaruudesta kilpaillaan erikseen koulu- ja esteratsastuksessa. Mestaruudesta tulee kilpailla vähintään kuusi ratsukkoa / laji, tällöin kolme parasta palkitaan. Jos ratsukoita on vähemmän, vain voittaja palkitaan. Ratsastaja voi osallistua usealla hevosella mestaruuteen, mutta vain paras tulos huomioidaan lopputuloksissa.

3. Mestaruus ratkaistaan vuoden mittaan kerättävien MYRat cup -pisteiden perusteella, vuoden aikana eniten cup-pisteitä keränneet ratsukot voittavat seuramestaruuden. Kummassakin lajissa järjestetään vuoden aikana kolme osakilpailua.*

Cup-pisteitä kerätään seuran järjestämissä seuraluokissa. Luokat ilmoitetaan kilpailukutsussa. Tasot ovat: 

  • Esteratsastuksessa 60cm - 100cm.

  • Kouluratsastuksessa helppo C - helppo A. Kouluratsastuksessa tuloslaskussa käytetään kertoimia luokkatason mukaan: He C kerroin 1, He B kerroin 1,03 , He A kerroin 1,06.

4. Mestaruuksissa käytetään tasoituksia siten, että tulosraja määrää luokan, jossa ratsukko kilpailee. Ratsukko voi halutessaan valita vaikeamman luokan, mutta ei helpompaa. 

Esteratsastuksessa tulosrajana on 8 vp. Ratsukko kerää cup-pisteitä siinä korkeudessa, jota on kuluvalla kaudella minkä tahansa tason kilpailussa maksimissaan hypännyt tuloksena enintään 8vp. Cup-kisassa aloituskorkeus on 60cm.

Kouluratsastuksessa tulosrajana on 60%. Ratsukko, joka on kuluvalla kaudella saavuttanut minkä tahansa tason kilpailusta yli 60% tuloksen He A -luokasta, kerää cup-pisteitä He A -tasoisessa luokassa.

Ratsukko, joka on kuluvalla kaudella saavuttanut minkä tahansa tason kilpailusta yli 60% tuloksen He B -luokasta, kerää cup-pisteet He B -tasoisessa luokassa

Jos ratsukko ei ole saavuttanut em. tulosrajoja, kerää se pisteet He C -tasoisessa luokassa. 

5. Cup-pisteet määräytyvät taulukon mukaisesti. Finaalin pisteet kertoimella 1,5.

 

Sijoitus

Pistemäärä

I

12p

II

10p

III

8p

IV

7p

V

6p

VI

5p

VII

4p

VIII

3p

VIIII

2p

Seuraavat enintään 8vp/vähintään 60% suorituksen tehneet

1p

 

6. Seuramestarit palkitaan seuran joulujuhlassa.

Lisätietoja seuramestaruus- ja cup-säännöistä Mirka Nukarinen / myrkynyksityisratsastajat@gmail.com.
* Koronan vuoksi osakilpailujen määrää saatetaan joutua rajoittamaan