Maneesi - Manegen

Maneesissa järjestetään sekä koulu- että esteratsastuskilpailuja. Päivittäin maneesi täytyy tunneista, valmennuksista ja itsenäisesti ratsastavista MYRat:n jäsenistä.

Seuran oma maneesi löytyy Myrkystä, Suupohjan omasta hevoskylästä. Maneesi on kaikkien seuralaisten käytössä käyttömaksua vastaan; lisäksi sitä voidaan vuokrata myös ulkopuolisille. Käyttäjiä maneesilta löytyy varsinkin talviaikaan aamusta iltaan.

Puurakenteinen, kaunis halli on riittävän suuri, 22 x 63m kaikkeen ratsastukseen. Pitkä koulurata mahtuu hyvin maneesin pohjalle samoin esteradat. Tutustuthan hyvin maneesin sääntöihin ja maksuohjeisiin ennen maneesille tuloa:   http://www.myrat.fi/maneesi-manegen/saannot-regler/

Haave omasta maneesista oli ollut seuran jäsenten mielessä jo useita vuosia, kun sitten vihdoin vuonna 1999 seuralle perustettiin oma maneesitoimikunta, jonka tehtävänä oli selvittää muun muassa erilaisia rahoitusvaihtoehtoja maneesin rakentamiselle. Toimikunta teki myös lähialueiden ratsastajien keskuudessa kyselytutkimuksen, jonka tulokset tukivat vahvasti maneesin rakentamista Myrkkyyn. Vuonna 2001 jätettiin sitten hankehakemus Maaseutukylät 2006 –hankkeelle ja hakemus sai myönteisen päätöksen saman vuoden lopulla. Maaseutukylät 2006 –hanke saa rahoituksensa alueellisesta maaseudun kehittämisohjelmasta eli ALMA:sta. Hankkeen kokonaiskustannusarvio oli 122 104 € ja rahoituksesta 30 % tuli TE-keskuksen kautta, 30 % Karijoen kunnalta ja 40 % seuran omaa rahaa tai talkootyötä. Maneesin rakentaminen aloitettiin varsinaisesti vuoden 2002 keväällä ja se valmistui syksyllä 2003. Halli on kooltaan 22 m x 63 m ja toisella pitkällä sivulla on katsomo, joka on kooltaan 4 m x 20 m. Maneesissa on sen valmistumisesta lähtien järjestetty jatkuvasti valmennuksia ja kilpailuja sekä ratsastettu tietysti itsenäisesti ja ratsastustunneilla.